zoekmachines indexeren mijn site niet

Help, Google indexeert mijn site niet

Eerder hebben we het gehad over de kosten die je moet maken voor linkbuilding. Maar je hebt niets aan het optimaliseren voor zoekmachines als andere zaken aan je site je tegenhouden om te ranken.

Wat kan het allemaal zijn waardoor je je kosten er niet uit haalt?

Dit is meestal een probleem met nieuwe sites. Geef het een paar dagen (tenminste), maar als Google uw site nog niet heeft geïndexeerd, zorg ervoor dat uw sitemap is geüpload en goed werkt.

Als u geen sitemap hebt gemaakt of verzonden, kan dit uw probleem zijn. U moet ook Google crawlen en uw site ophalen.

De site of pagina (s) zijn geblokkeerd met robots.txt

Een ander probleem is dat uw ontwikkelaar of editor de site heeft geblokkeerd met robots.txt. Dit is een makkelijke oplossing. Verwijder gewoon de invoer uit de robots.txt en uw site wordt weer in de index weergegeven. Lees hier meer over robots.txt.

Het is belangrijk om te begrijpen hoe algoritmes werken, zodat u uw inhoud op passende wijze kunt leiden. En als je je begint te richten op de dingen waar Google naar op zoek is bij het indexeren en plaatsen van sites, creëert u ook een meer gebruiksvriendelijke ervaring voor uw bezoekers.

Dat omvat het leveren van de informatie die klanten zoeken vanaf het moment dat ze uw site ontdekken, in plaats van ze door middel van verschillende pagina’s te zoeken.

Als u een hulpprogramma voor het maken van een website hebt gebruikt en let op dat uw site niet wordt geïndexeerd, controleer dan uw instellingen om ervoor te zorgen dat u het vak heeft aangevinkt waarmee zoekmachines het kunnen zien.

Soms is een eenvoudige instelling het enige dat een site behoudt van ranking.

Een Virus kan het blokkeren

Veel bedrijven ontdekken nu dat hun pagina’s zijn volgestpot met malware wanneer hun sites stoppen met ranken. Als bescherming tegen de consument geeft Google strakke straffen aan geïnfecteerde sites, of de overtreding direct klanten in gevaar brengt of niet.

In sommige gevallen is de site genoteerd met een waarschuwing waarin wordt aangegeven dat de site gevaarlijk kan zijn, maar in veel andere, zal het helemaal niet rangschikken.

Slechte inhoud

Google legt een hoge prioriteit op de informatie op een pagina. Als een klant informatie zoekt over een bepaald onderwerp, worden algoritmen ingesteld om eerst de meest bruikbare informatie te presenteren.

Dit begint met een site die meer dan een introductie is voor uw product of dienst. Stel een blog op en laad het met nuttige informatie die klanten naar uw site trekt. Let op wat uw concurrenten doen en zorg ervoor dat u het beter doet dan iemand anders.

Uw site is geïndexeerd onder een www- of niet-www domein

Technisch is www een subdomein. Zo is http://example.com niet hetzelfde als http://www.example.com. Zorg ervoor dat u beide sites aan uw GWT-account toevoegt om ervoor te zorgen dat ze beide zijn geïndexeerd.

Zorg ervoor dat u uw favoriete domein instelt, maar controleer het eigendom van beide.

Google heeft uw site nog niet gevonden

U kunt weken doorbrengen met het ontwikkelen van een website voor uw bedrijf, alleen om te ontdekken dat klanten het niet eens kunnen vinden. Zonder zichtbaarheid in zoekmachines, zal al dat harde werk gaan verspillen.

Wanneer een klant sleutelwoorden invoert die hen zouden helpen bij het vinden van uw site, als ze alleen de sites van uw concurrenten zien, zult u snel zaken verliezen.

Maar wat gebeurt er als je alles hebt gedaan wat je dacht dat je zou moeten, om alleen uit te vinden dat je onzichtbaar bent voor potentiële bezoekers? Het is belangrijk om erachter te komen waarom u gestraft wordt, zodat u maatregelen kunt nemen om het probleem op te lossen.

Als uw site niet in de ranking voorkomt, controleer eerst of het besmet kan zijn. Er zijn gratis beveiligings scanners beschikbaar die u binnen enkele seconden laat weten of uw website een probleem heeft.

Als u IT-professionals heeft die uw website beheren, zullen zij vaak software opstellen die u waarschuwt als een van uw systemen is geïnfecteerd, waaronder de server waar uw website wordt gehost.

Echter, met zoveel bedrijven die vertrouwen op servers van derden, moet u waarschijnlijk contact opnemen met uw website hosting provider om het probleem te melden.

Zij kunnen u nodig hebben om een ​​ticket te plaatsen, dat het ontdekkings- en opruimingsproces zal starten.

Sommige oplossingen kunnen te technisch zijn om zakelijke mensen op hun eigen manier op te lossen. Er zijn echter een paar eenvoudige aanpassingen die u kunt maken die uw pagina’s versnellen.

Uw afbeeldingen kunnen bijdragen aan trage pagina’s, dus u kunt vinden dat het gebruik van minder foto’s of het verlagen van de resolutie van uw afbeeldingen een groot verschil maakt.

U kunt ook vinden dat u gebroken links heeft die voorkomen dat klanten uw inhoud tijdig kunnen openen.

Zodra uw site live is, is het belangrijk om de ranking van uw site consequent te controleren om ervoor te zorgen dat u niet plotseling wordt bestraft. U kunt wellicht ontdekken dat de veranderingen in de manier waarop websites worden gerangschikt, doordat klanten de informatie kunnen vinden die u hard werkt om elke dag te produceren.

Zodra u zich bewust bent van de factoren die uw rankings kunnen beïnvloeden, kunt u pagina’s creëren die klanten aangaan, terwijl ze ook de zoekmachines van algoritmen gebruiken vandaag.

U heeft geen sitemap.xml

Elke website moet een sitemap.xml hebben, wat een eenvoudige lijst is van routebeschrijvingen die Google moet volgen om uw site te indexeren. U kunt lezen over het sitemapbeleid van Google, en maak er een goede indexering van.

Als u indexatieproblemen op een gedeelte van uw site ondervindt, raad ik u aan om uw sitemap.xml te herzien en opnieuw te verzenden, om er zeker van te zijn.

In sommige gevallen zal Google geen pagina’s indexeren op uw site, omdat het ze niet kan crawlen. Hoewel het ze niet kan crawlen, kan ze dit nog steeds zien.

Moz heeft ook altijd geweldige tips wanneer het aankomt op het indexeren van pagina’s en je online vindbaarheid en komt hier ook met 8 tips.

Om deze crawlfouten te identificeren, ga naar Google Webmaster Tools → Selecteer uw site, → Klik op “Crawlen” → Klik op “Crawl Fouten”. Als u fouten heeft, d.w.z. niet-geïndexeerde pagina’s, ziet u ze in de lijst van “Top 1.000 pagina’s met fouten.”

Je hebt veel dubbele inhoud

Te veel dubbele inhoud op een site kan zoekmachines verwarren en hen laten stoppen met het indexeren van uw site. Als meerdere URL’s op uw site dezelfde exacte inhoud terugkeren, heeft u een duplicaat inhoudsprobleem op uw site.

Om dit probleem op te lossen, kies de pagina die u wilt bewaren en 301 de rest.

Audiencebloom heeft helemaal een uitgebreide lijst over indexing die je nog kan helpen.

Het is soms zinvol om pagina’s te kanonicaliseren, maar wees voorzichtig. Sommige sites hebben gemeld dat een verward kanonicalisatie probleem de indexering heeft voorkomen.

Langzaam laden

Hoe lang wachten klanten op uw pagina om te laden? Bijna de helft van de ondervraagde gebruikers zegt dat ze na twee seconden een site verlaten.

Google weet dit ook en straft langzame sites af. Als u merkt dat uw site niet prominent in zoeklocaties staat, kan het zeer goed zijn uw ladingstijden.

De eerste stap is om uw website snelheid te testen met behulp van een van de beschikbare tools, waaronder Google’s PageSpeed ​​Insights, die u waarschuwt om problemen met uw ladingtijden aan te brengen en tips voor het oplossen ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code